Account
Logo
Zoeken
7.1 °C

Politiebureau in Burgum wordt gesloten

wo 25 februari 2015, 8.43 uur

BURGUM - Het politiebureau in Burgum wordt gesloten. Het bureau in Burgum is een nog relatief 'jong bureau' en werd op 1 oktober 2004 feestelijk geopend. Het bureau moet binnen nu en tien jaar gesloten worden en als vervanging komt er een groot steunpunt in de plaats. Het is nog niet duidelijk waar deze een plek zal krijgen. In de provincie Fryslân blijven zes politiebureaus over in de volgende plaatsen: Dokkum, Drachten, Harlingen, Heerenveen, Leeuwarden en Sneek.

Minister Ivo Opstelten (justitie) maakte het nieuws dinsdag bekend toen hij een lijst met de te sluiten politiebureaus naar de Tweede Kamer stuurde. De minister liet in december al weten dat ongeveer 200 van de 400 bureaus overbodig zijn. Opstelten wil dat de tweehonderd politiebureaus per 2025 gesloten zijn.

De lijst van Opstelten bevestigt dat de politie zich terugtrekt uit de kleinere plaatsen. Veel volwaardige bureaus worden teruggebracht naar een steunpunt. Hoewel de definitie van steunpunt nog onduidelijk is, is wel duidelijk dat een steunpunt minder uitgebreid is dan een volwaardig politiebureau.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer