Account
Logo
Zoeken
8 °C

Voorwaardelijke celstraf voor helen mobieltje

wo 25 februari 2015, 19.00 uur

LEEUWARDEN - Het was een koopje en het mobieltje was beter dan zijn eigen toestel. En dus kocht een 18-jarige Drachtster eind november voor 25 euro een Samsung telefoon van een schoolgenoot. De telefoon was op dezelfde school gestolen. Een van de leerlingen had het toestel in zijn jaszak laten zitten. Toen de eigenaar terugkwam, was de mobiel verdwenen. Zijn broer herkende de telefoon. Hij had het toestel eerst gehad en herkende het toen de verdachte het in handen had. De politie werd erbij gehaald.

'Daar waren ze op school niet blij mee', zei de Drachtster tegen de rechter. Hij vond 25 euro niet een extreem hoog bedrag. 'Er zat een klein scheurtje in het scherm en de achterkant was er niet bij', aldus de verdachte. Hij wilde de naam van degene die hem het toestel had verkocht niet noemen. Diegene had de telefoon ook weer van iemand anders overgenomen. De Drachtster was een gewaarschuwd man. Hij was al eens veroordeeld wegens heling -van een fiets- en hij heeft een fikse veroordeling achter zijn naam staan voor een overval.

Dankzij een positief rapport van de reclassering bleef de schade ditmaal beperkt. De Drachtster is volgens de reclassering goed bezig. In de vorige helingszaak kreeg hij al een werkstraf, de rechter mag dan niet nog eens een werkstraf opleggen. De rechter nam het voorstel van de officier van justitie over en veroordeelde de Drachtster tot een voorwaardelijke celstraf van een week.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.5%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.8%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie





regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'