Account
Logo
Zoeken
8 °C

Thús Wonen controleert tuintjes van huurders

vr 25 september 2015, 13.09 uur

DOKKUM - Medewerkers van woningcorporatie Thús Wonen hebben in de afgelopen weken de tuintjes gecontroleerd van 433 woningen in de gemeenten Dongeradeel, Kollumerland en Dantumadiel. Slecht onderhoud van tuinen is vaak een doorn in het oog van omwonenden en komt daarmee de leefbaarheid van dorpen en wijken niet ten goede. Met de jaarlijkse actie wil Thús Wonen een bijdrage leveren aan de leefbaarheid.

De meeste tuinen liggen er volgens Thús Wonen goed verzorgd bij. Huurders die er een potje van maakten, kregen een 'rode kaart'. Dat was voor vrijwel iedereen het moment om alsnog de tuin op orde te brengen. Overigens deelde Thús Wonen beslist niet alleen rode kaarten uit. Een aantal tuinen was zelfs een ware lust voor het oog. De eigenaren van die tuinen kregen dan ook een groene complimentenkaart in de bus. Er werden 32 rode kaarten en 34 groene kaarten uitgereikt. Na een tweede bezoek was er voor 4 ontvangers van een rode kaart nog werk aan de winkel, de rest had de tuin al op orde gebracht.

De inspecties werden uitgevoerd in samenwerking met de gemeenten. In Dongeradeel ging ook een huurder mee op de ronde. De nauwe samenwerking met de gemeente had als bijkomend voordeel dat kleine euvels als bijvoorbeeld loszittende stoeptegels direct verholpen werden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
67.1%
Ja, op aanvraag  
14.7%
Nee  
18.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk