Account
Logo
Zoeken
9.3 °C

Bestuurder (19) snijdt af en dreigt met staaf

vr 25 september 2015, 16.50 uur

LEEUWARDEN - Een 19-jarige Heerenvener moest zich vrijdag bij de rechter melden omdat hij op 1 maart betrokken zou zijn geweest bij een verkeersincident op de Stationsweg in Drachten. De Heerenvener zou met zijn auto, een rode Peugeot 205, een grijze VW Passat hebben aangereden. Dat zou niet per ongeluk zijn gegaan, de Heerenvener zou zijn auto bewust naar links hebben gestuurd op het moment dat de VW passeerde.

Er zouden wat pesterijtjes aan vooraf zijn gegaan. De VW zou langzaam voor de Peugeot hebben gereden, waarop de Heerenvener inhaalde en langzaam voor de VW ging rijden. Vervolgens haalde de VW de Peugeot weer in. Na de botsing was de Heerenvener uitgestapt, samen met zijn passagier, en had een ijzeren staaf uit de kofferbak gepakt. Later bleek het om een lange schroevendraaier te gaan. De bestuurder van de VW voelde zich bedreigd en reed linea recta naar het politiebureau.

De dienstdoende agent noteerde dat de man zich 'overstuur' aan de balie meldde. De Heerenvener was doorgereden en dat had hij beter niet kunnen doen. Volgens zijn zeggen had hij zich tot drie keer toe op het bureau willen melden, maar het was telkens misgelopen. Met als gevolg dat de politie hem kwam halen. Hij had zich meteen moeten melden, nu stond hij terecht omdat hij de plaats van het ongeval had verlaten zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Bovendien had hij met de schroevendraaier gedreigd.

De Heerenvener vond het maar niks dat hij als verdachte was aangemerkt. Hij vond dat de andere partij even schuldig was. Er was een reden dat hij zich in eerste instantie niet had gemeld: de apk van de Peugeot was verlopen. En misschien de verzekering ook, dat wist hij niet zeker. Dat de eigenaar van de VW 1000 euro schade had en dat op hem wilde verhalen, noemde hij 'Laf, heel laf'. Hij hoeft die schade niet te betalen, op juridische gronden. De geclaimde schade 'paste' niet bij het feit waarvoor hij was gedagvaard.

Dat was het verlaten van de plaats van het ongeval en niet -bijvoorbeeld- gevaarlijk rijgedrag. Daarvoor en voor het dreigen met de schroevendraaier kreeg hij een boete van 250 euro. Verder hangt hem bijna drie jaar lang een voorwaardelijke boete van 500 euro boven het hoofd en nog eens drie maanden voorwaardelijke rijontzegging. De proeftijd van een oude straf werd met een jaar verlengd. De rechter hield rekening met de niet al te florissante financiële situatie van de verdachte.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
67.7%
Ja, op aanvraag  
14.5%
Nee  
17.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk