Account
Logo
Zoeken
9.8 °C

Verdachte belandt in vechtpartij voetbalteams

wo 30 september 2015, 13.30 uur

LEEUWARDEN - Een ruzie tussen twee rivaliserende voetbalteams -een team uit Oudwoude en een elftal uit Gerkesklooster- resulteerde in de vroege uurtjes van zondag 17 mei in een vechtpartij in de rokersruimte van een horecagelegenheid in Buitenpost. Een 23-jarige inwoner van Gerkesklooster belandde ongewild tussen de strijdende partijen. Hij gaf iemand die hem had geduwd een duw terug.

Dat bleef niet zonder gevolgen, degene die was geduwd liep een paar losse tanden op. De man uit Gerkesklooster zat woensdag tegenover politierechter Fred Sieders. Hij werd niet alleen geconfronteerd met het feit dat hij verdacht werd van mishandeling. Het slachtoffer had ook nog een schadevergoeding van ruim 500 euro ingediend. De duw was niet zonder gevolgen gebleven: kennelijk had de verdachte de ander in of op de mond geraakt.

Twee tanden stonden scheef en moesten door de tandarts rechtgezet worden. Het slachtoffer kon twee weken alleen maar vloeibaar voedsel eten. De tandartskosten waren kennelijk vergoed, maar de man vroeg wel 477 euro smartengeld en 30 euro aan reiskosten. De verdachte voelde zich niet schuldig aan mishandeling, omdat hij niet had geslagen. De duw was wellicht wat ongelukkig geweest, 'maar het is wel gebeurd', stelde Sieders.

Hij veroordeelde de verdachte tot een werkstraf van 30 uur. De eis van de officier van justitie, 60 uur gratis werken, vond de rechter te fors. Hij wees 250 euro smartengeld toe en de geclaimde reiskosten. Inmiddels hebben de verdachte en het slachtoffer elkaar weer getroffen. Ze zouden hebben gepraat en de verdachte zou zijn excuus hebben aangeboden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal