Account
Logo
Zoeken
8.9 °C

Geen cel na positief verhaal reclassering

wo 30 september 2015, 15.30 uur

LEEUWARDEN - Een 27-jarige inwoner van Drogeham speelde met vuur, toen hij op 20 juni in Surhuisterveen een 31-jarige man uit die plaats een kopstoot gaf. Het gebeurde op het erf van het slachtoffer. Die vermoedde dat de mishandeling het directe gevolg was van een conflict dat hij had met de Drogehamster, toen nog woonachtig in Harkema, over het stallen van hennepplanten.

De Surhuistervener zou geweigerd hebben. Hij vermoedde dat de kopstoot een vergeldingsactie was. De Drogehamster kwam woensdag op de zitting van rechter Fred Sieders met een heel ander verhaal. Volgens hem had de Surhuistervener hem de middelvinger gegeven, toen hij met een maat langs de woning van de man reed. Hij ging terug om verhaal te halen.

Toen de Surhuistervener hem vastpakte en hem een klap leek te geven, had de verdachte een kopstoot uitgedeeld. Dat was al een heel ander verhaal als wat hij bij de politie had verteld. Daar had hij gezegd dat hij helemaal van niets wist. Hij liep nog in een proeftijd, er hing hem nog vier weken voorwaardelijke celstraf boven het hoofd. Mede dankzij het zeer positieve verhaal van iemand van de reclassering hoeft de Drogehamster niet naar de gevangenis.

De verdachte wordt intensief begeleid, hij is -onbetaald- aan het werk en houdt zich aan alle afspraken met de reclassering. Officier van justitie Jolanda Grondsma concludeerde dat de Drogehamster de laatste tijd 'grote stappen' heeft gemaakt, in positieve zin. De officier vroeg de rechter om de proeftijd van de voorwaardelijke celstraf met een jaar te verlengen. Voor de kopstoot zou de man 20 uur werkstraf moeten krijgen. De rechter nam het voorstel in zijn geheel over.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369


regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
28.9%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.7%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
21.1%
Geen mening  
23.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen