-1,3 °C

Vluchtelingen blijven dag langer in Ureterp

vr 27 november 2015 19.23 uur

URETERP -

Vrijdagmiddag is er nog een groep van 50 vluchtelingen naar Ureterp gekomen. Het COA had de gemeente Opsterland aan het eind van de ochtend verzocht om aan deze 50 vluchtelingen onderdak te bieden. "We hebben dit verzoek gehonoreerd" aldus de gemeente.

De vluchtelingen blijven tot en met maandag in De Wier. Dinsdagochtend rond 10.00 uur vertrekken alle 130 vluchtelingen naar een andere locatie, die niet eerder beschikbaar was. Ze kunnen als één groep naar de volgende locatie toe. Burgemeester Ellen van Selm heeft ingestemd met een dag extra opvang in Ureterp, om te voorkomen dat de vluchtelingen voor één nacht nog elders ondergebracht moesten worden. De Wier kan zoals afgesproken vrijdagochtend weer in gebruik worden genomen.

"Ik heb mij eerder deze week hard gemaakt voor een groep vluchtelingen die al te vaak van crisisopvang naar crisisopvang is gegaan. Ook voor de andere vluchtelingen wil ik doen wat ik kan en daarom kunnen ze, voor hun rust en welzijn, een nacht extra in Ureterp blijven", aldus de burgemeester.

 

Regionaal nieuws