2,8 °C

D'deel stopt opsporen illegale containers

za 28 november 2015 12.10 uur

DOKKUM -

De gemeente Dongeradeel stopt met het controleren op het gebruik van illegale afvalcontainers. Reden daarvoor zijn de resultaten van een steekproef uit 2014. Toen bleek dat slechts een percentage van 0,30% aan illegale containers werd geconstateerd. Van de 3.270 gecontroleerde grijze containers werd op 10 adressen een extra container aangetroffen waarvoor niet werd betaald.

In 2008 heeft de gemeente Dongeradeel een actie gehouden om illegale containers op te sporen. Alle containers zijn toen van een sticker voorzien. Tijdens de actie zijn circa 400 illegale containers opgespoord die met regelmaat ter lediging werden aangeboden. Om de hoeveelheid illegale containers tegen te gaan heeft de reinigingsdienst, naast de dagelijkse controles in de huisvuilroute, in 2014 extra steekproefsgewijze controles gehouden.

Er is veel tijd - ongeveer 180 uur per jaar - en energie gestoken in het opsporen van illegale containers. De illegale containers die werden opgespoord werden ingenomen of de gebruiker kreeg de mogelijkheid om voor de extra container te betalen. Dat werd echter door niemand gedaan. Om die reden en omdat het percentage illegale containers minimaal is, stopt de gemeente Dongeradeel nu met de controles.

 

Regionaal nieuws

2,8 °C

5 inbraken

14 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.