-1,6 °C

Christelijke basisschool minder in Dokkum

vr 04 december 2015 18.10 uur

DOKKUM -

Onderwijskoepel Arlanta heeft een voorlopig besluit genomen om in de toekomst in Dokkum een basisschool minder te huisvesten. Welke twee scholen dan precies samen worden gevoegd is niet bekend. Op dit moment heeft Arlanta - voorheen CBO Dongeradeel - zes basisscholen in Dokkum, dat aantal gaat terug naar vijf.

Op dit moment wordt in Dokkum op 6 locaties christelijk basisonderwijs aangeboden aan kinderen van 4 - 12 jaar: 5 scholen voor regulier en 1 locatie voor speciaal basisonderwijs. In de toekomst wil Arlanta op 4 locaties in de stad Dokkum excellent regulier christelijk basis
onderwijs aanbieden en op 1 locatie excellent speciaal christelijk basisonderwijs. Per onderwijsplek zal volgens een specifiek onderwijskundig concept onderwijs aangeboden worden, zodat kinderen en hun ouders keuze vrijheid hebben binnen het christelijk onderwijs.

Het voorlopige besluit wordt besproken met personeelsleden en op ouderavonden, in afwachting van de reactie van de ouders en personeelsleden zal een definitief besluit volgen eind 2015.

 

Regionaal nieuws