3 °C
© Jochem Wiersma |  Siemen en Gepke Weidenaar komen met de truck naar de receptie ivm hun 70-jarig huwelijksjubileum

Siemen en Gepke Weidenaar 70 jaar getrouwd

vr 04 december 2015 22.00 uur

METSLAWIER -

Burgemeester Marga Waanders heeft vrijdag een bezoek gebracht aan het echtpaar Siemen en Gepke Weidenaar in verzorgingshuis De Skûle in Metslawier. Het echtpaar was vandaag maar liefst 70 jaar getrouwd.

' s Morgens kreeg het echtpaar de gelukwensen van koning Willem Alexander en koningin Maxima en werd samen met de bewoners koffie gedronken in de koffiekamer van De Skûle. 's Middags was er voor het echtpaar een receptie georganiseerd in Oosternijkerk. Omdat de heer Weidenaar een transportbedrijf had werd hij "in stijl" met een oude Scania opgehaald.

De 92-jarige jubilaris werd in de vrachtwagen gehesen en samen met z'n vrouw reed hij met de truck naar Oosternijkerk. Als het aan Weidenaar lag was hij bij de afslag naar Oosternijkerk rechtdoor gereden om nog wat langer te kunnen rijden.

Siemen Weidenaar begon zijn werk door met paard en wagen melkbussen te vervoeren van Niawier naar Morra-Lioessens. Ook reed hij op de bus van z'n vader die een busonderneming had (NOF) De bussen werden in de oorlog door de bezetters gevorderd.

Tijdens de oorlog is Weidenaar, toen hij met de dominee en mevrouw uit Paessens op weg was naar Groningen, bij Dokkumer Nieuwe Zijlen gesnapt door de Duitsers met vervalste persoonspapieren. Toen de Duitsers de papieren in een gebouwtje nader wilden bekijken, ging hij er vandoor en wist via Kollum en de Strobosser Trekvaart in Dokkum te komen bij z'n oudste broer die in een garage werkte.

Daar werd de auto weggemoffeld en moest Weidenaar onderduiken. Hij heeft twee jaar lang ondergedoken gezeten bij een tante in Wâlterswâld en later bij Piet Doornbos aan de Fjildbourren in Brantgum.

Na de oorlog is Weidenaar voor zichzelf begonnen en kreeg hij van de regering een Ford op afbetaling. Hij deed taxiritten voor de walvisvaart naar Rotterdam en het vervoer van emigranten naar Canada. Daarna kocht Weidenaar nieuwe Scania's en dat was de start voor het transportbedrijf Weidenaar, dat kortgeleden werd opgeheven.

Het echtpaar kreeg drie kinderen en heeft inmiddels zes kleinkinderen en veertien achterkleinkinderen.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

3 °C

5 inbraken

14 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.