2,3 °C

Drachtster (46) mishandeld door nepstadswacht

za 05 december 2015 10.30 uur

DRACHTEN -

De politie heeft zaterdagochtend vroeg een 24-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking zware mishandeling. De Leeuwarder deed zich voor als stadswacht en mishandelde vervolgens een 46-jarige inwoner van Drachten.

In de nacht van vrijdag op zaterdag kregen surveillerende agenten een melding een bewoner van een woning aan de Ooievaarstraat een man had opgevangen die even daarvoor was mishandeld. De bewoner was getuige geweest van de mishandeling. Agenten gingen eerst in gesprek met het 46-jarige slachtoffer. De Drachtster verklaarde tegenover de agenten dat hij door een voor hem onbekende jongeman was aangesproken. Die was volgens eigen zeggen van de stadswacht en omdat de Drachtster overlast veroorzaakte, moest de man hem fouilleren.

Het slachtoffer werkte daar in eerste instantie aan mee, maar hij kreeg al snel een gevoel dat er iets niet klopte. Hij staakte daarop zijn medewerking en twee raakten met elkaar in gevecht. Uiteindelijk ging de jongeman er op een fiets vandoor en een buurtbewoner ontfermde zich over de gewonde Drachtster.

Het slachtoffer kon een goede beschrijving geven van zijn belager. Zaterdagochtend vroeg zagen agenten een man op het Raadhuisplein lopen die aan het signalement voldeed. De man had verwondingen in zijn gezicht en aan zijn handen. De 24-jarige Leeuwarder werd aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten.

 

Regionaal nieuws

2,3 °C

5 inbraken

14 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.