MN&W 1 verliest van Harkema 1

ma 11 januari 2016, 10.20 sportnieuws

STIENS - Zaterdag nam het eerste van Harkema het op tegen MN&W . De wedstrijd vond plaats in Stiens. De wedstrijd startte om 19:05 en werd al snel geopend met een doorloopbal door Harkema. De spelers van MN&W reageerden hier op door veel doelpunten te maken waardoor Harkema met 4 punten achter kwam te staan.

De stand liep op tot een 6-2 voor MN&W. Maar Harkema gaf de moed zeker niet op en wist van 4 punten achterstand de stand weer gelijk te trekken tot 6-6. Voor de rust scoorde MN&W waardoor ze met een minimale voorsprong de rust in konden gaan. Na de rust scoorde MN&W en leek het er even op dat ze op een grotere voorsprong zouden komen. De stand was op dit moment 8-6 voor MN&W. Maar Harkema bleef scherp en wist MN&W bij te houden. Beide ploegen bleven erg aan elkaar gewaagd, de score ging tot vrijwel het eind gelijk op. Diep in de slotfase stond de score 10-10 op het bord, maar Harkema wist uiteindelijk het winnende doelpunt te maken. De einduitslag van deze spannende wedstrijd was 10-11 in het voordeel van Harkema.

Om 20:35 speelde Harkema 2 in Oentsjerk tegen de Wâlden 5. Met hulp van de onvermoeibare spelers van het 4e trad het tweede aan met een aangepaste opstelling tegen de Wâlden 5. De wedstrijd eindigde uiteindelijk met een stand van 14-9 in het voordeel van de Wâlden.
Aankomende zaterdag 16 januari neemt Harkema het op tegen Westergo 1 om 20:10 in Bolsward. Harkema 2 speelt om 12:45 tegen De parabool 4 in Groningen.