4,8 °C

Zorg over verkeer rond nieuwe Aldi Drachten

wo 20 januari 2016 16.03 uur

DRACHTEN -

De verkeersveiligheid is het grootste zorgpunt in de discussie over de verhuizing van de Aldi naar de Leidijk in Drachten. De raad liet zich dinsdagavond in een Ronde Tafel-bijeenkomst bijpraten over de plannen.

De discount-supermarkt wil zich vestigen in het pand van babywarenhuis Babyplanet, dat naar de Martin Luther Kingsingel wil verhuizen. "Op die locatie zijn wij zichtbaarder. We gaan wat terug in meters, maar we zetten fors in op internet, waardoor we ook verwachten meer mensen in te gaan zetten", verklaarde mede-eigenaar Sietze Klaver van Babyplanet.

Projectontwikkelaar Tjeerd Douma van Aldi Vastgoed stelt dat zijn bedrijf al tien jaar wacht op de vergroting en verhuizing. "De Noordkade is de kleinste locatie in Noord-Nederland, terwijl ons distributiecentrum ook in Drachten zit. Daar zijn we niet echt trots op. Een rendabele en verantwoorde bedrijfsvoering is op deze kleine locatie niet meer mogelijk."

De meeste vragen en opmerkingen gingen tijdens de bijeenkomst met name over de verkeersveiligheid. Het achteruitsteken van de vrachtwagens in combinatie met de zes- tot zevenduizend leerlingen, die naar de tegenoverliggende leercampus gaan. Ook zwerfafval en het parkeren is een zorg. Volgens Jaap van Bruggen van Friese Poort is er bij voorbaat sprake van parkeerdruk. "Misschien moet er wel een hek om de school, al heeft dat niet onze voorkeur."

De raad neemt in februari een besluit over de vestiging van de Aldi aan de Leidijk.

 

Regionaal nieuws

4,8 °C

11 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.