Account
Logo
Zoeken
9 °C

Zorg over verkeer rond nieuwe Aldi Drachten

wo 20 januari 2016, 16.03 uur

DRACHTEN - De verkeersveiligheid is het grootste zorgpunt in de discussie over de verhuizing van de Aldi naar de Leidijk in Drachten. De raad liet zich dinsdagavond in een Ronde Tafel-bijeenkomst bijpraten over de plannen.

De discount-supermarkt wil zich vestigen in het pand van babywarenhuis Babyplanet, dat naar de Martin Luther Kingsingel wil verhuizen. "Op die locatie zijn wij zichtbaarder. We gaan wat terug in meters, maar we zetten fors in op internet, waardoor we ook verwachten meer mensen in te gaan zetten", verklaarde mede-eigenaar Sietze Klaver van Babyplanet.

Projectontwikkelaar Tjeerd Douma van Aldi Vastgoed stelt dat zijn bedrijf al tien jaar wacht op de vergroting en verhuizing. "De Noordkade is de kleinste locatie in Noord-Nederland, terwijl ons distributiecentrum ook in Drachten zit. Daar zijn we niet echt trots op. Een rendabele en verantwoorde bedrijfsvoering is op deze kleine locatie niet meer mogelijk."

De meeste vragen en opmerkingen gingen tijdens de bijeenkomst met name over de verkeersveiligheid. Het achteruitsteken van de vrachtwagens in combinatie met de zes- tot zevenduizend leerlingen, die naar de tegenoverliggende leercampus gaan. Ook zwerfafval en het parkeren is een zorg. Volgens Jaap van Bruggen van Friese Poort is er bij voorbaat sprake van parkeerdruk. "Misschien moet er wel een hek om de school, al heeft dat niet onze voorkeur."

De raad neemt in februari een besluit over de vestiging van de Aldi aan de Leidijk.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
77.6%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.8%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie





regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'