11 °C

Foto: Srfotografie

Onrustige nacht op en rond de Kaden

zo 24 januari 2016 11.31 uur

DRACHTEN -

De nacht van zaterdag op zondag is in Drachten onrustig verlopen. Er vonden meerdere incidenten plaats met een aantal aanhoudingen tot gevolg. Het begon om 21.30 uur toen een 24-jarige man uit Leeuwarden een 24-jarige man uit Drachten mishandelde. De Leeuwarder was vervelend in een horecagelegenheid en toen hij van het personeel moest vertrekken viel hij de Drachtster aan. De man is door de politie terug naar Leeuwarden gebracht, waar hij voor verhoor en onderzoek werd ingesloten in het arrestantencomplex.

Rond 1.20 uur probeerde een 20-jarige man uit Driezum een horecagelegenheid aan de Noordkade binnen te komen met het rijbewijs van iemand anders. De beveiliging merkte dit op en heeft hem te toegang geweigerd. Toen de man uit Driezum vervelend bleef doen rond de horecagelegenheid is hij aangehouden. Na verhoor mocht hij met een boete op zak weer naar huis.

Omstreeks 3.00 uur is een 24-jarige man uit Boornbergum aangehouden op de Zuidkade. Hij had daar een portier een kopstoot gegeven en ook zou hij een ander personeelslid hebben mishandeld. Hij is meegenomen naar het arrestantencomplex in Leeuwarden om daar verhoord te worden.

Om 3.15 uur werd een 23-jarige man uit Boornbergum aangehouden voor belediging. Nadat een opstootje tussen een aantal personen door de politie ten einde was gebracht begon hij de agenten uit te schelden. Ook hij moest mee naar Leeuwarden om daar te worden opgesloten voor verhoor en onderzoek.

Twee jongens dachten rond 3.30 uur een kortere route te hebben gevonden naar huis. Zij klommen over het hek bij de Nachtegaalstraat. Helaas voor hen bleek dit alleen maar langer, want het duo werd aangehouden door de beveiliging op het terrein. De jongens zijn overgedragen aan de politie die ze meenam naar het bureau. Met een boete op zak mochten zij alsnog naar huis.

Verder zijn er gedurende de hele nacht op de Kaden een aantal kleine vechtpartijtjes geweest die door de politie in de kiem konden worden gesmoord. Daarnaast is er gecontroleerd op het rijden onder invloed.

 

Regionaal nieuws

woensdag 24 februari | 5 reacties

Auto uitgebrand in Drachten

11 °C

12 inbraken

5 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.