Account
Logo
Zoeken
7.2 °C

Thús Wonen: meer slopen dan bouwen

di 26 januari 2016, 10.30 uur

DOKKUM - Thús Wonen zal per saldo geen woningen toevoegen aan de totale woningvoorraad. Er zal meer gesloopt dan nieuw gebouwd worden. Dat blijkt uit de afspraken gemaakt over de sociale huurwoningvoorraad in Noordoost-Friesland tussen Woningcorporatie Thús Wonen, de gemeenten Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. en Huurdersvereniging De Bewonersraad Friesland (HDBF).

Voor de partijen in Noordoost-Friesland is de rode draad van de afspraken voor 2016 dat het aanbod aan huurwoningen goed aansluit bij de behoefte van een vergrijzende en krimpende bevolking. De kwaliteit van de woningen moet verbeterd worden. Om een inhaalslag te maken worden in plaats van de voorgenomen 250 woningen dit jaar 377 woningen van binnen aangepakt. Deze woningen, en nog 368 andere, worden energetisch verbeterd. In totaal zijn dat er 745, dus gemiddeld bijna twee woningen per dag.

De vraag naar woningen is niet gelijkmatig verdeeld over Noordoost-Friesland. Thús Wonen voorziet een aanhoudende vraag in de grotere plaatsen met voorzieningen en vraaguitval in het noorden en oosten van het gebied. Daar wordt rekening mee gehouden bij sloop en nieuwbouw. Er is een afname van het aantal traditionele gezinnen, maar een toename van het aantal één- en tweepersoonshuishoudens en het aantal senioren. Als er nieuw gebouwd wordt is levensloopbestendig bouwen het uitgangspunt.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer