2,1 °C
Foto: Geert Huisman

Schoolschrijfster Janny los in Twijzelerheide

di 26 januari 2016 15.57 uur

TWIJZELERHEIDE -

De leerlingen van de christelijke basisschool de Reinbôge uit Twijzelerheide hebben dinsdagochtend Schoolschrijfster Janny van der Molen met veel enthousiasme welkom geheten op school. Het komende half jaar krijgen de leerlingen van groep 5/6a, 6b/7 en 8 les van Janny van der Molen, auteur van kinder- en jeugdboeken.

De Reinbôge is één van de tien Friese scholen die meedoet aan het project Schoolschrijver. Hiermee wordt de taalvaardigheid en woordenschat van kinderen vergroot. “Voor de kinderen is dit een geweldige ervaring. Het thema op onze school is ‘Dromen’. De Schoolschrijver zal met de leerlingen onder andere boeken lezen en bespreken, verhalen en gedichten schrijven. De kinderen worden hierdoor nieuwsgierig gemaakt”, zegt Anna Sietske de Jong, groepsleerkracht van de Reinbôge.

Door de Schoolschrijver worden kinderen in aanraking gebracht met lezen, boeken en de bibliotheek. Met deze creatieve aanpak worden leesplezier en taalbeheersing bevorderd en talent gestimuleerd. De hele ochtend is de Schoolschrijfster nog op school geweest om zich voor te stellen in alle groepen.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

2,1 °C

11 inbraken

5 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.