4,4 °C
© Jochem Wiersma |  Stempelposten werden versneld gesloten en er reden bussen om de achterblijvers op te halen. De stempelpost in Bartlehiem werd om drie uur gesloten.

Winterfiets Elfstedentocht afgebroken

zo 14 februari 2016 16.40 uur

DOKKUM - De 2e winterfiets elfstedentocht is zondagmiddag vanwege het weer vroegtijdig door de organisatie afgebroken. Zo'n 1.200 deelnemers waren 's morgens aan de fietstocht begonnen.

Er werd 's morgens in drie groepen gestart vanuit de Elfstedenhal in Leeuwarden vanaf 06.45 uur. Het startschot werd gegeven door Klasina Zeinstra. In Dokkum was bij hotel de Posthoorn een stempelpost ingericht, waar de fietsers vanaf 14.00 uur werden verwacht.

Het koude en regenachtige weer zorgde er echter voor dat het verschil tussen de absolute en de gevoelstemperatuur erg groot was. In de loop van de dag werd duidelijk dat het nóg kouder en slechter ging worden en daarop heeft de organisatie besloten om maatregelen te nemen. Volgens de organisatie hebben veel van de deelnemers zich hierop verkeken en kunnen de tocht daarom niet uitrijden. Rond 14.00 uur had de helft van de deelnemers de tocht afgebroken omdat het te zwaar en niet verantwoord was om door te gaan.

Stempelposten werden versneld gesloten en er reden bussen om de achterblijvers op te halen. De stempelpost in Bartlehiem werd om drie uur gesloten. Fietsers die na dat tijdstip in Bartlehiem aankwamen werden uit de tocht gehaald. Er waren diverse EHBO-teams onderweg om de conditie van de deelnemers in te schatten en eventueel maatregelen te nemen.

De route langs de Dokkumer Ee was erg zwaar met veel regen en zware windkracht, waardoor er met moeite een snelheid van 18 km/uur gehaald kon worden.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie

woensdag 1 december | 1 reactie

Kerst bij Tuindorado