7,9 °C

Velden ingeleverd voor vierkant dorpshuis

di 23 februari 2016 18.02 uur

LIPPENHUIZEN -

Voetbalclubs in Lippenhuizen, Terwispel en Tijnje hebben gezamenlijk besloten gedeeltelijk velden in te leveren zodat het dorpshuis van Terwispel gebouwd kan worden op de wijze zoals de wens van het dorp was.

Het hoofdvoetbalveld van Lippenhuizen wordt ten eerste kunstgras. De voetbalclubs Thor Lippenhuizen, Wispolia Terwispel en v.v. Tijnje werken samen en maken alle drie gebruik van dit nieuwe kunstgrasveld. Door de samenwerking en het continu kunnen bespelen van het kunstgrasveld, verhogen de drie clubs hun veldbespeelbaarheid met 30%.

Kleiner trainingsveld Thor
Als gevolg van het nieuwe kunstgrasveld kan het huidige trainingsveld van Thor Lippenhuizen kleiner worden gemaakt. Ongeveer de helft blijft in gebruik als trainingsveld en wedstrijdveld voor de F-jes van Thor Lippenhuizen. Thor gaat het trainingsveld maaien, de gemeente blijft verantwoordelijk voor het verticuteren, doorzaaien en bemesten.

Trainingsveld vv Tijnje alleen voor piekmomenten
Het tweede trainingsveld van vv Tijnje wordt alleen nog gebruikt voor trainingen tijdens piekmomenten. Daarnaast krijgt het de bestemming van evenemententerrein. Dit veld wordt volledig door of namens v.v. Tijnje onderhouden. Het hoofdveld in Tijnje wordt voorzien van jeugdgoals en ballenvangers.

De voetbalverenigingen hebben met de plannen ingestemd. Als de raad met de plannen instemt, is het nieuwe kunstgrasveld in Lippenhuizen in de zomer van 2016 klaar.

Bouw MFA/dorpshuis Lippenhuizen op voormalig trainingsveld
De nieuwe veldconstructie in Lippenhuizen maakt het nu ook mogelijk om een vierkant MFA/dorpshuis te bouwen in plaats van een rechthoekig gebouw. Dit was een wens van het dorp omdat een dergelijk gebouw praktischer is en meer mogelijkheden biedt. Een deel van het gebouw komt nu op het voormalige trainingsveld. Het MFA/dorpshuis moet in 2017 klaar zijn.

Wethouder Piet van Dijk: "Wat hier door de drie dorpen is klaargespeeld is een heel mooi voorbeeld van de krêft fan de mienskip. Door creatief samen te werken en elkaar wat te gunnen ontstaan nieuwe mogelijkheden voor gedeeld accommodatiegebruik. Doordat de verenigingen samen velden 'inleveren' krijgen wij de financiële ruimte om een gezamenlijk te gebruiken kunstgrasveld te maken. Hiermee geven de clubs zichzelf nieuwe toekomstmogelijkheden. Daardoor kan ook de wens van Lippenhuizen voor een vierkant MFA/dorpshuis worden ingepast."

 

Regionaal nieuws

7,9 °C

11 inbraken

11 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.