4,4 °C

Nieuwe aanhoudingen in drugsonderzoek

wo 24 februari 2016 14.34 uur

DOKKUM -

De politie heeft in een onderzoek naar de handel in soft- en harddrugs in Noordoost-Fryslân vijf nieuwe aanhoudingen gedaan. Eind januari werden in dit zelfde onderzoek al negen verdachten aangehouden.

Handel aan minderjarigen
Bij de wijkagenten kwamen eind vorig jaar signalen binnen dat in Dokkum door een groepje in drugs werd gehandeld, waaronder aan minderjarigen. Alle reden om nader onderzoek te doen. In dit onderzoek werden eind januari al in negen aanhoudingen verricht. Het onderzoek ging echter door en dat resulteerde de afgelopen weken in vijf nieuwe aanhoudingen.

Nog drie aanhoudingen in Dokkum
Drie inwoners van Dokkum van 21, 24 en 46 jaar werden aangehouden. Het trio wordt verdacht van het bezit en de handel in soft- en harddrugs. De 24-jarige Dokkumer mocht na het verhoor het politiebureau weer verlaten. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. De 21-jarige en 46-jarige Dokkumer werden ingesloten. Naast het bezit en de handel in drugs worden ze ook verdacht van bedreiging en afpersing. Het duo, een vader en zoon, werd door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. De 21-jarige werd na 14 dagen onder voorwaarden vrij gelaten. Zijn vader zit nog steeds vast.

Twee aanhoudingen in Engwierum en Kollum
In het onderzoek werd ook een 46-jarige inwoner van Engwierum aangehouden. Ook hij wordt verdacht van het bezit en de handel in soft- en harddrugs. De man mocht na verhoor het politiebureau weer verlaten. Tegen hem werd eveneens proces-verbaal opgemaakt. Tenslotte hield het onderzoeksteam een 39-jarige inwoner van Kollum aan. De Kollumer was al drie keer eerder door de politie aangehouden vanwege het bezit en de handel in harddrugs. De man zat nog in een proeftijd en mocht dus geen strafbare feiten plegen. Ook nu werd hij weer aangehouden op verdenking van de handel in harddrugs. De Kollumer werd voor nader onderzoek ingesloten.

 

Regionaal nieuws

4,4 °C

4 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.