7,1 °C

‘Kijk naar opvang in leegstaande gebouwen'

do 25 februari 2016 23.20 uur

DOKKUM -

De gemeente Dongeradeel moet ook kijken of leegstaande gebouwen in de gemeente eventueel gebruikt kunnen worden als opvanglocatie voor vluchtelingen. Die oproep deed CDA-fractievoorzitter Esther Hanemaaijer donderdagavond tijdens de raadsvergadering in de gemeente Dongeradeel. Ze was niet de enige met dat idee. Ook PvdA-fractievoorzitter deed die oproep en was nog een stap verder. De partij sprak met een ondernemer die heel wat ruimte aanbiedt.

Hanemaaijer wees op de provinciale regeling om de vestiging van vluchtelingen in leegstaande gebouwen mogelijk te maken. Daar werd door nog maar weinig gemeente gebruik van gemaakt. Het CDA denkt dan bijvoorbeeld aan het pand van de voormalige J. J. Boumanschool aan de Hantumerweg, dat nog in handen van de gemeente Dongeradeel is. Met wie de PvdA in gesprek is, wilde Klinkenberg donderdag nog niet zeggen. De ondernemer nam contact op met de PvdA raadsleden en gaat op 18 maart met ze in gesprek.

Het college van B&W besloot eerder om een tijdelijk AZC te vestigen in Dokkum om 600 asielzoekers op de voormalige AZC-locatie aan de Parklaan in Dokkum op te kunnen vangen. Maar het lukt niet om het Dokkumer AZC in de zomer van 2016 te realiseren. Dat schreef het college van B en W al in een memo aan de Dongeradeler gemeenteraad. Wethouder Pieter Braaksma deed dezelfde mededeling donderdagavond ook nogmaals. Er wordt nu rekening gehouden met de realisatie in het eerste kwartaal van 2017. In de memo wordt ook bevestigd dat het AZC in Dokkum weer uit units zal bestaan.

 

Regionaal nieuws

7,1 °C

4 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.