Account
Logo
Zoeken
8.3 °C

‘Kijk naar opvang in leegstaande gebouwen'

do 25 februari 2016, 23.20 uur

DOKKUM - De gemeente Dongeradeel moet ook kijken of leegstaande gebouwen in de gemeente eventueel gebruikt kunnen worden als opvanglocatie voor vluchtelingen. Die oproep deed CDA-fractievoorzitter Esther Hanemaaijer donderdagavond tijdens de raadsvergadering in de gemeente Dongeradeel. Ze was niet de enige met dat idee. Ook PvdA-fractievoorzitter deed die oproep en was nog een stap verder. De partij sprak met een ondernemer die heel wat ruimte aanbiedt.

Hanemaaijer wees op de provinciale regeling om de vestiging van vluchtelingen in leegstaande gebouwen mogelijk te maken. Daar werd door nog maar weinig gemeente gebruik van gemaakt. Het CDA denkt dan bijvoorbeeld aan het pand van de voormalige J. J. Boumanschool aan de Hantumerweg, dat nog in handen van de gemeente Dongeradeel is. Met wie de PvdA in gesprek is, wilde Klinkenberg donderdag nog niet zeggen. De ondernemer nam contact op met de PvdA raadsleden en gaat op 18 maart met ze in gesprek.

Het college van B&W besloot eerder om een tijdelijk AZC te vestigen in Dokkum om 600 asielzoekers op de voormalige AZC-locatie aan de Parklaan in Dokkum op te kunnen vangen. Maar het lukt niet om het Dokkumer AZC in de zomer van 2016 te realiseren. Dat schreef het college van B en W al in een memo aan de Dongeradeler gemeenteraad. Wethouder Pieter Braaksma deed dezelfde mededeling donderdagavond ook nogmaals. Er wordt nu rekening gehouden met de realisatie in het eerste kwartaal van 2017. In de memo wordt ook bevestigd dat het AZC in Dokkum weer uit units zal bestaan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten


regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal