9,2 °C

Alleen DS tegen benoeming RvT Roobol

vr 26 februari 2016 08.35 uur

DOKKUM -

Het voorstel om de huidige leden van de raad van toezicht van onderwijskoepel Roobol (het schoolbestuur openbaar onderwijs in de gemeenten Achtkarspelen, Dantumadeel, Dongeradeel en Kollumerland) officieel te benoemen, werd donderdagavond alleen door Dongeradeel Sociaal niet gesteund. De overige partijen in de gemeenteraad hadden geen problemen met de benoeming en stemden voor het voorstel en zijn voor ‘rust in de tent’.

Het was lang onrustig bij de onderwijskoepel en dat was voor de verschillende gemeenteraden meerdere keren aanleiding voor flinke discussies. Roobol-directeur Trees Galama legde in april 2015 per direct haar functie neer. De voorzitter van het College van Bestuur besloot dit naar aanleiding van het onafhankelijk onderzoek dat werd gedaan naar de onrust die binnen het Roobol was ontstaan. Dat onderzoek werd door de huidige raad van toezicht aangevraagd. De onrust ontstond toen er een conflict ontstond tussen meester Germ de Vries van de Burgerschool in Dokkum en Trees Galama. De Vries moest vertrekken en een groep ouders ging vervolgens in protest tegen de gang van zaken.

Bij de omzetting van de statuten van ROOBOL is in 2014 verzuimd een goede overgangsregeling te treffen. Bij de vaststelling van de nieuwe statuten is verzuimd om tot de eerste benoeming van de Raad van Toezicht over te gaan. Het manco kwam aan de orde tijdens alle commotie rond het vertrek van de directeur van de Burgerschool in Dokkum. Ouders van leerlingen verzetten zich daartegen en vervolgens kwam de verkeerde benoeming aan het licht. Van de “zittende” leden van de Raad van Toezicht was nog niemand door de raad van Dongeradeel benoemd. Dat werd donderdagavond rechtgezet.

 

Regionaal nieuws

9,2 °C

4 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.