5,9 °C

Drachtster bedreigt medewerkster Jeugdzorg

di 01 maart 2016 13.30 uur

LEEUWARDEN -

Een Drachtster (34) ging compleet door het lint, toen hij van een medewerkster van Jeugdzorg te horen kreeg dat zijn driejarige dochtertje uit huis geplaatst zou worden. De man was samen met zijn partner op 2 december vorig jaar uitgenodigd voor een gesprek. Omdat al was voorzien dat de Drachtster door het lint zou gaan, was hem niet van tevoren verteld waar het gesprek over zou gaan. De politie was ook aanwezig, in een andere ruimte, om in te grijpen als het uit de hand zou lopen.

En dat gebeurde. De Drachtster bedreigde de medewerkster van Jeugdzorg in niet mis te verstane bewoordingen met de dood. De vrouw alarmeerde de politie, waarna het tot een schermutseling kwam tussen de agenten en de Drachtster. Eenmaal op het politiebureau kon hij zich niet meer herinneren wat hij allemaal had geroepen. Op de zitting van de politierechter wist hij het nog steeds niet. Het was ook een heftige mededeling die de man te verstouwen kreeg, besefte officier van justitie Eelco Jepkema.

'Hij is er niet trots op. Het is begrijpelijk dat de stoppen doorsloegen', reageerde advocaat Rein Roosjen. De Drachtster was 'over een grens' gegaan door de vrouw van Jeugdzorg met de dood te bedreigen, vond rechter Elly Läkamp. 'Ik kan me voorstellen waarom de reden van het gesprek niet was aangekondigd', zei de rechter. Om herhaling te voorkomen, werd de Drachtster veroordeeld tot een geheel voorwaardelijke werkstraf van 60 uur met een proeftijd van 3 jaar.

 

Regionaal nieuws

Vandaag, 10.40 uur

Bouwkeet vat vlam in Drachten

5,9 °C

5 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.