Account
Logo
Zoeken
8 °C

Gorredijker botst bewust achterop andere auto

ma 7 maart 2016, 17.30 uur

LEEUWARDEN - Een 53-jarige inwoner van Gorredijk was op 9 juni 2013 op een rotonde in zijn woonplaats met zijn auto achter op een andere auto gereden. Het was geen ongeval, het was een bewust geweest. 'Dit was de laatste druppel van heel veel jaren van ellende', zei de Gorredijker maandag tegen rechter Maaike de Wit. De botsing was een reactie op iets dat even eerder was gebeurd bij de woning van de Gorredijker.

De ex van zijn partner was aan de deur geweest en dat was geen leuk gesprek. Aan het eind van het liedje had de ex van de partner het glas van de voordeur kapot geschopt. Toen de mannen -de ex zat samen met zijn vader in de auto- wegreden, ging de Gorredijker erachteraan. Tegen de politie zei hij later dat hij de andere auto bij het verlaten van een rotonde 'een drukker' had gegeven.

Hij had ook gezegd dat hij in eerste instantie de andere auto van de weg wilde drukken. 'Dat is heel gevaarlijk', reageerde de rechter. Dat besefte de Gorredijker zich ook. Officier van justitie Jolanda Brontsema had ook iets anders -of zwaarders- ten laste kunnen leggen, maar ze had de Gorredijker gedagvaard voor vernielen of beschadigen van de andere auto. Dat kon bewezen worden, vond de rechter.

De Wit hield rekening met de omstandigheden die de Gorredijker tot zijn daad hadden gebracht. Ook de ouderdom van de zaak werkte strafverminderend, net als het gegeven dat de relatie beëindigd is en de kans dus klein is dat de Gorredijker nogmaals in de fout zal gaan. De officier had een geheel voorwaardelijke werkstraf van 30 uur geëist, de rechter maakte er 20 uur van.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.8%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.5%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.6%
Geen mening  
28.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!