5,9 °C

Gorredijker botst bewust achterop andere auto

ma 07 maart 2016 17.30 uur

LEEUWARDEN -

Een 53-jarige inwoner van Gorredijk was op 9 juni 2013 op een rotonde in zijn woonplaats met zijn auto achter op een andere auto gereden. Het was geen ongeval, het was een bewust geweest. 'Dit was de laatste druppel van heel veel jaren van ellende', zei de Gorredijker maandag tegen rechter Maaike de Wit. De botsing was een reactie op iets dat even eerder was gebeurd bij de woning van de Gorredijker.

De ex van zijn partner was aan de deur geweest en dat was geen leuk gesprek. Aan het eind van het liedje had de ex van de partner het glas van de voordeur kapot geschopt. Toen de mannen -de ex zat samen met zijn vader in de auto- wegreden, ging de Gorredijker erachteraan. Tegen de politie zei hij later dat hij de andere auto bij het verlaten van een rotonde 'een drukker' had gegeven.

Hij had ook gezegd dat hij in eerste instantie de andere auto van de weg wilde drukken. 'Dat is heel gevaarlijk', reageerde de rechter. Dat besefte de Gorredijker zich ook. Officier van justitie Jolanda Brontsema had ook iets anders -of zwaarders- ten laste kunnen leggen, maar ze had de Gorredijker gedagvaard voor vernielen of beschadigen van de andere auto. Dat kon bewezen worden, vond de rechter.

De Wit hield rekening met de omstandigheden die de Gorredijker tot zijn daad hadden gebracht. Ook de ouderdom van de zaak werkte strafverminderend, net als het gegeven dat de relatie beëindigd is en de kans dus klein is dat de Gorredijker nogmaals in de fout zal gaan. De officier had een geheel voorwaardelijke werkstraf van 30 uur geëist, de rechter maakte er 20 uur van.

 

Regionaal nieuws

Vandaag, 10.40 uur

Bouwkeet vat vlam in Drachten

5,9 °C

5 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.