Account
Logo
Zoeken
10.4 °C

Cv-ketel gestolen, woning staat onder water

vr 8 april 2016, 15.30 uur

LEEUWARDEN - Het was raar thuiskomen voor een inwoner van Ternaard, op 2 december vorig jaar. De man trof een behoorlijke ravage aan in zijn woning aan de Slotstrjitte. Er stond overal water in de woning. De oorzaak lag een verdieping hoger: dieven hadden de cv-ketel losgehaald en meegenomen. Ook een flatscreen en een stofzuiger waren verdwenen.

De dieven hadden echter een steekje laten vallen: de politie vond een flesje Pepsi waarop dna-materiaal werd aangetroffen. Het dna kon gelinkt worden aan een 38-jarige Leeuwarder. Die ontkende eerst, totdat de politie hem vertelde dat hij zijn dna in de woning had achtergelaten. De man bekende dat hij de stofzuiger en de tv had meegenomen.

Iemand anders had de cv-ketel gestolen, een naam wilde hij niet noemen. De bewoner, een Eritrese vluchteling, woonde er nog maar net. De woning is eigendom van het COA, de spulletjes moet de bewoner zelf betalen. Hij claimde niet alleen de stofzuiger en de tv, ook de vloerbedekking moest vervangen worden. Ook dat komt voor rekening van de dief.

De rechter wees de schadeclaim toe, de Leeuwarder moet bijna 2000 euro betalen. Dat is inclusief 267 euro smartengeld. De bewoner was gevlucht uit Eritrea, hij dacht dat hij in Nederland veilig was. Woningstichting Thús Wonen krijgt de cv-ketel vergoed. Dat kost de Leeuwarder nog eens 968 euro. De man, die niet op de zitting was verschenen, moet ook nog 120 uur gratis werken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Dodenherdenking in Drogeham

Dodenherdenking in Drogeham

regionaal nieuws

Dodenherdenking bij kruiskerk in Burgum

Dodenherdenking bij kruiskerk in Burgum

regionaal nieuws

Dodenherdenking in Drachten

Dodenherdenking in Drachten






Poll: Worden eilanders anders behandeld door de lokale politie?

Ja  
54.8%
Nee  
20.1%
Geen idee  
25.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!