Account
Logo
Zoeken
6.5 °C
Foto: Geert Huisman

Jongereintoaniel Harkema op de planken

wo 13 april 2016, 22.52 uur

HARKEMA - Jongereintoaniel Kom mar op! uit Harkema speelt op vrijdag 15 en zaterdag 16 april om 20:00 uur het toneelstuk "ûnder wetter", in café De Klok in Harkema.

Kom mar op! uit Harkema bestaat 10 jaar en heeft daarmee een 'jubileum'. Het 'jubileum' is tevens het moment om achter Kom mar op! een punt te zetten door de huidige drijvende krachten achter deze club. Kom mar op! heeft in de afgelopen 10 jaar veel bereikt en heeft een vooraanstaande plek ingenomen in de doorontwikkeling van jongerentoneel in Friesland. Momenteel wordt bekeken of (en zo ja, op welke manier) jongerentoneel in Harkema eventueel een vervolg kan krijgen.

Het stuk "ûnder wetter"
De Libbensgeasterpolder zal onder water worden gezet. Friesland zit economisch in het slop en heeft een recreatieve injectie nodig. Burgemeester en wethouders en de Libbensgeasters zijn blij met de medewerking hiervoor vanuit het ministerie in Den Haag. Er zal nu eindelijk iets gebeuren met het dorp dat tegen de rand van de polder ligt. Maar in de polder wonen Hindrik en Jelle Jagersma. Twee broers die er met veel plezier wonen en op een geheel eigen wijze het land bewerken. Zij hebben helemaal geen behoefte aan water. Dit levert natuurlijk problemen en spanning op. Niet alleen Burgemeester en wethouders, maar ook de topambtenaren uit Den Haag bemoeien zich er mee. Er ligt een wereld van verschil in denken en belangen, maar topambtenaar Jeannet weet uiteindelijk een brug te bouwen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.8%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.8%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.9%
Geen mening  
28.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!