Account
Logo
Zoeken
7 °C

Gast drinkt stiekem wijn van bed&breakfast op

ma 18 april 2016, 14.10 uur

LEEUWARDEN - Een 47-jarige inwoonster van Kollumerzwaag is wegens oplichting door de politierechter in Leeuwarden veroordeeld tot een werkstraf. De vrouw heeft een poosje in een bed & breakfast in Leeuwarden gewoond. Ze deed zich voor als een legitieme gast, die noodgedwongen een poosje in Leeuwarden moest verblijven. Tegen de eigenares van de bed & breakfast had ze gezegd dat haar vader ernstig ziek was en in het ziekenhuis lag.

Ze verbleef in Leeuwarden om dicht bij haar vader te zijn. Het bleek niet het enige leugentje te zijn van de Kollumerzwaagse. Zo zei ze dat ze als tolk en vertaler Arabisch werkzaam was bij de Verenigde Naties in Parijs. Volgens de uitbaatster van de bed & breakfast, die maandag op de zitting van de politierechter haar schadeclaim kwam toelichten, kwam de verdachte over als 'een beschaafde mevrouw' die zeker niet dom was.

Ze was eerder gast geweest en toen had ze de rekening gewoon betaald. De vrouw had de dochter van de eigenares nog geholpen met haar huiswerk Spaans. Ze werd zelfs gematst, voor een vriendenprijs -ongeveer 1000 euro minder dan ze normaal had moeten betalen- heeft ze ongeveer twee maanden in de bed & breakfast overnacht. Ze bedacht steeds nieuwe smoezen en verlengde haar verblijf telkens.

Eind november 2014 zou ze dan toch vertrekken. Ze ging weg om geld te halen, maar ze kwam nooit meer terug. In haar kamer vond de eigenares 15 lege wijnflessen, uit haar eigen voorraad. De vertrouwensband was zo groot dat de verdachte ook in het privé-gedeelte van de bed & breakfast mocht komen. Daar had ze de flessen wijn achterover gedrukt. De politie vond haar in een opvanghuis in Sneek.

De vrouw had financiële problemen en stond onder bewind. Ze bekende dat ze gelogen had over haar zieke vader, de andere leugens ontkende ze. Rechter Bauke Jansen veroordeelde haar tot een werkstraf van 40 uur. De vrouw moet de schade betalen. In totaal is dat een bedrag van 2120 euro, inclusief de flessen wijn en een portemonnee met 80 euro die spoorloos was verdwenen. De vrouw kwam zelf niet naar de zitting van de politierechter.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369


regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal


Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
27%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
18%
Geen mening  
27.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen