9,3 °C

Vuistslag was noodweer, ondanks hoofdletsel

wo 04 mei 2016 16.00 uur

LEEUWARDEN -

Een 25-jarige man uit Warten heeft volgens de Leeuwarder rechtbank uit noodweer gehandeld, toen hij op 6 juli 2014 op een feestterrein aan de Trekweg in Parrega een 29-jarige inwoner van Workum tegen de grond sloeg. De Wartenster werd vrijgesproken van het plegen van zware mishandeling. De Workumer liep hoofdletsel op, hij viel met zijn hoofd op een betonnen vloerplaat.

De man had onder andere een hersenkneuzing en een scheurtje in de enkel. Het letsel deed niet af aan het feit dat de Wartenster zich volgens de rechtbank moest verdedigen tegen een 'ogenblikkelijke en wederrechtelijke aanranding'. De Wartenster werd aangevallen door de Workumer. De man verdedigde zich door de Workumer met de vuist tegen het hoofd te slaan.

Die klap was gerechtvaardigd, vond de rechtbank: 'Het door de verdachte gebruikte geweld valt binnen de grenzen van de noodzakelijke verdediging'. De twee mannen hadden onenigheid gekregen. Na wat duw- en trekwerk was de Workumer op de grond beland. Toen hij daarop de Wartenster wilde aanvliegen, sloeg deze de Workumer tegen de grond.

 

Regionaal nieuws

9,3 °C

8 inbraken

8 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.