18,3 °C

12 particuliere gronden voor opvang

ma 09 mei 2016 13.43 uur

BUITENPOST -

De gemeente Achtkarspelen heeft 12 particuliere gronden aangeboden gekregen waarop vluchtelingenopvang gerealiseerd zou kunnen worden. De komende weken worden deze locaties beoordeeld door de gemeente. De grond en locatie waarop vluchtelingen opgevangen kunnen worden moeten voldoen aan enkele voorwaarden.

De gemeenteraad van Achtkarspelen heeft het college van B&W op 31 maart 2016 opdracht gegeven een concreet plan te maken voor (nood)opvang voor 300 tot 350 personen op het bedrijventerrein De Swadde in Buitenpost of op een alternatieve locatie. Op termijn moet deze noodopvang omgevormd kunnen worden tot een AZC.

Het college brengt eerst de alternatieve locaties in beeld. Eigenaren van particuliere grond konden zich tot 5 mei melden bij de gemeente. De komende weken beoordeelt de gemeente, in samenspraak met Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), de 12 aangeboden locaties. In juni gaat de gemeente in gesprek met inwoners. Wanneer de alternatieve locaties niet voldoen aan de voorwaarden, dan zal het college het plan voor opvang op De Swadde in Buitenpost verder uitwerken.

De gemeenteraad neemt in het najaar een definitief besluit.

 

Regionaal nieuws

18,3 °C

9 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.