22,8 °C
Foto: Anne de Boer | De markt trok elk jaar minder mensen en ook de kermis is niet meer zoals deze ooit geweest was

Einde van Burgumer merke op maandag

ma 09 mei 2016 19.15 uur

BURGUM -

De Burgumer merke in Burgum zal vanaf 2017 niet meer worden gehouden op de maandag. Het college van B&W van de gemeente Tytsjerksteradiel heeft dat na veel wikken en wegen besloten. De ondernemers in het dorp willen al zeker tien jaar een verandering omdat de markt niet meer van deze tijd is. Ze vinden het licht beschamend wat er staat.

Tientallen jaren terug was de markt wel altijd succesvol. In die tijd was het een traditie dat werknemers van Burgumer bedrijven en leerlingen van de basisscholen rond 11.00 uur vrij kregen om een bezoek te brengen aan de Burgumer merke. Daardoor was de markt altijd druk bezocht en daarmee mede ook succesvol. Nu dat voorbij is, is het aantal bezoekers in de afgelopen jaren drastisch gedaald. Ook de invulling van de markt laat te wensen over. Daarnaast wordt er weinig gebruik gemaakt van de kermis.

De voorjaarseditie van de Burgumer merke zal vanaf heden worden samengevoegd met de succesvolle Midzomer Markt. In het najaar zal de Burgumer merke op de tweede zaterdag in september worden georganiseerd. De gemeente kon deze site nog niet melden hoe deze markt er precies uit komt te zien. Over de invulling van deze markt zal nog overleg gepleegd worden.

In september wordt de allerlaatste Burgumer merke gehouden op een maandag.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

22,8 °C

6 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.