Account
Logo
Zoeken
10.1 °C
Danny de Munk speelt admiraal in Dokkum
Bij het keerpunt van de Elfstedentocht vindt de opening van de Admiraliteitsdagen 2016 plaats met de Night of the Praams

Danny de Munk speelt admiraal in Dokkum

di 10 mei 2016, 12.11 uur

DOKKUM - Danny de Munk vertolkt tijdens de komende Admiraliteitsdagen in Dokkum de rol van de admiraal. Het evenement zal plaatsvinden op vrijdagavond 2 september. Bij het beroemde keerpunt van de Elfstedentocht vindt dan de opening van de Admiraliteitsdagen 2016 plaats met de Night of the Praams.

De historische binnenstad is het decor van dit unieke concert met topartiesten die optreden op een drijvend podium tussen tientallen authentieke schepen. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor Danny de Munk die het verhaal vertelt over de geschiedenis van Dokkum. Deze stad werd in 1596 de eerste vestingplaats van de Friese admiraliteit. Dit wordt elk jaar gevierd tijdens dit maritieme evenement dat inmiddels is uitgegroeid tot één van de grootste van Fryslân.

Zesde admiraal
Onder leiding van Sjoek Nutma wordt tijdens de opening gewerkt met honderden muzikanten. Danny de Munk is de zesde artiest die de rol van de admiraal vervult. Eerder waren dat: Inne Bilker, Rients Gratama, Syb van der Ploeg, Charly Luske en Sipke Jan Bousema.

Ciske de Rat
Na de Admiraliteitsdagen staat er voor Danny de Munk een andere grote klus in zijn agenda. Vanaf november zal hij namelijk nog één keer de rol van Ciske de Rat spelen voor de gelijknamige musical. "Als 12-jarig jongetje betekende de rol mijn grote doorbraak. Nu ben ik 45 en krijg ik opnieuw de kans om in de huid te kruipen van de volwassen Ciske", vertelt Danny de Munk op zijn eigen site. Overigens verschijnt zijn nieuwe single deze week. "Het wordt een duet, maar met wie houden we nog even geheim. Het is een echte kroegentijger geworden."

Di-Rect
Binnenkort zal de organisatie van de Admiraliteitsdagen ook de overige artiesten bekendmaken. Eerder is al bekendgemaakt dat de Nederlandse rockband Di-Rect zaterdagavond 3 september op het podium in de historische binnenstad van Dokkum zal staan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal