24 °C

BERT's lopen tegen de lamp in Twijzel

zo 15 mei 2016 09.23 uur

TWIJZEL -

Op de Mounewei in Twijzel zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee bestuurders door de politie betrapt op het rijden onder invloed. Ondanks de BOB-campagnes kregen deze bestuurders het stempel BERT, Beschonken En Rijdt Toch.

Op de Mounewei raakte de auto van de twee over de kop. Ter plaatse werden ze door de politie aangehouden. Een 21-jarige verdachte uit de gemeente Achtkarspelen blies 310 ug/l en de tweede verdachte, een 25-jarige man uit Kollumerland, blies 460 ug/l. Onduidelijk is nog welke van de twee verdachten de bestuurder van het voertuig was.

Tijdens de afhandeling van het ongeval stonden agenten het verkeer te regelen. Hierbij diende zich een bestuurder aan die onder invloed van alcohol leek te zijn. Voorselectie gaf een F "FAIL". Ook deze bestuurder moest mee naar het bureau voor vervolg onderzoek. Hij blies 630 ug/l. Hierop kreeg hij een rijverbod en werd het rijbewijs ingevorderd. De 50-jarige inwoner van Achtkarspelen moet zich volgens de politie gaan verantwoorden voor de rechter.

 

Regionaal nieuws

24 °C

6 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.