23 °C
Foto: Henk Stoelwinder

Turfroute in Gorredijk geopend

zo 15 mei 2016 12.08 uur

GORREDIJK -

Op zaterdagmiddag werd de Turfroute geopend in Gorredijk. Dit jaar werd dit gevierd in samenwerking met het Skûtsje van Gorredijk. Het bekende Gordykster Skûtsje vaar de vanaf de werf langs de passantenhaven, door de hoofdbrug de sluis binnen, waarna wethouder Rob Jonkman van Opsterland de openstelling van de Turfroute tot een feit maakt.

Voor de jeugd werd een klompenbotenrace georganiseerd. Op de kade bij de hoofdbrug werd de muziek verzorgd door de Old Fellows Jazzband, die met swingende dixieland muziek voor nog meer beweging zorgde. Buurtsport verzorgde deze middag een workshop suppen in de vaart. Suppen is Stand Up Paddle, staand op een surfboard peddelen.

Een bijzonderheid voor de vaartoerist is dat in tegenstelling tot andere jaren tijdens de pinksterdagen de sluizen en bruggen langs de hele route worden bediend. Voor varend Nederland de mogelijkheid tijdens deze vrije dagen deze route op te varen. Gorredijk is aan de Turfroute één van de plaatsen waar men dwars door het centrum vaart. Dit is uniek en wordt door de vaartoerist hoog gewaardeerd.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

23 °C

6 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.