22,9 °C

Wilde achtervolging in Damwâld

zo 15 mei 2016 16.41 uur

DAMWâLD -

De politie heeft zaterdagnacht jacht gemaakt op een 20-jarige automobilist uit de gemeente Dongeradeel. Agenten zagen de man rijden over de Haadwei in Damwâld. Ze besloten het kenteken te controleren via het "onboard" bevragingsysteem. Het kenteken bleek geschorst te zijn en de eigenaar kwam meerdere keren in het systeem voor, voor het rijden zonder rijbewijs.

Tijdens de achtervolging werd het voertuig achterhaald ter hoogte van de Dwarsloane, waarop een stopteken werd gegeven. De agenten zagen, dat het voertuig niet stopte en de snelheid verhoogde. Op de brug over "De Zwemmer" passeerde het voertuig op hoge snelheid een fietser. Hierna besloot de bestuurder de verlichting van het voertuig te doven. Op de T-kruising Miedloane met De Mieden verloor de bestuurder hierdoor de controle en reed rechtdoor. Het voertuig reed hierop de berm in en kwam tot stilstand tegen een boom.

De bestuurder stapte hierna uit en probeerde zich nog aan zijn aanhouding te onttrekken. Door de inzet van pepperspray kon de 20-jarige bestuurder aangehouden worden. Hij werd ingesloten en proces-verbaal wordt opgemaakt. Het voertuig werd in beslag genomen.

 

Regionaal nieuws

22,9 °C

9 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.