14,2 °C

15 juni 1956: Tewis Elzinga, het zoontje van voorzitter M.J. Elzinga biedt de sleutel van het ziekenhuis aan mr. Linthorst Homan aan. zijn vader kijkt toe

Sionsberg bestaat vandaag 60 jaar

wo 15 juni 2016 15.20 uur

DOKKUM -

Precies 60 jaar geleden opende het toenmalige ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum haar deuren. Op deze woensdag is dat precies zestig jaar geleden. Op de poliklinieken, de afdeling Radiologie en het laboratorium werd daar aandacht aan besteed. Voor alle medewerkers die deze woensdag aan het werk waren was er een stukje oranjekoek.

De patiënten en hun begeleiders werden niet vergeten. Bij elke balie stonden chocolaatjes klaar. Medewerkers en bezoekers reageerden enthousiast: "Dat er al 60 jaar 'een Sionsberg' in Dokkum is, is natuurlijk fantastisch! Ik hoop dat Sionsberg nog heel lang een begrip blijft in Dokkum en in de verre omgeving."

Naast de traktatie op woensdag hangt in de gangen van de poliklinieken de komende tijd een selectie van zesentwintig foto’s uit de geschiedenis van Sionsberg. Patiënten en bezoekers maken zo een reis door de tijd. De komende week wordt elke dag één van deze foto's geplaatst op de website en op social media van Sionsberg. Na deze week zijn alle foto's te downloaden via de website.

 

Regionaal nieuws