21 °C

'Parkeerwachters moeten gastvrij worden'

ma 20 juni 2016 11.33 uur

DOKKUM -

De parkeercontroleurs in Dokkum moeten zich veel gastvrijer gaan opstellen. Dat vinden de ondernemers van Dokkum. In een open brief vragen ze het gemeentebestuur van Dongeradeel om ander beleid voor parkeren en handhaving in de binnenstad van Dokkum. De ijverige parkeerwachters slingeren alles wat mogelijk is, op de bon. Een bezoekster aan de stad schreef afgelopen week in de Nieuwe Dockumer Courant over haar ervaringen. Zij stelde niet gauw weer naar Dokkum te zullen komen vanwege de intimiderende wijze waarop zij werd behandeld.

De ondernemersvereniging OVD klaagt al jaren over de handhaving, maar vind het nu de hoogste tijd worden voor een andere aanpak. De ondernemers stellen dat niet de gemeentekas, maar de wens van de bezoekers voorop moet staan bij de vorming en uitvoering van het beleid voor de handhaving. Ze wijzen erop dat naast de klachten van het publiek, uit de eigen cijfers van de gemeente blijkt dat de handhaving veel te veel bonnen oplevert, terwijl er in Dokkum niet aantoonbaar anders wordt geparkeerd dan elders.

De ondernemers pleiten voor een aanpak van 'gastvrij parkeren' waarbij de bezoekers centraal staan. Minder controle op rustige tijdstippen, meer hulp voor mensen die de stad niet kennen, meer begrip voor bezoekers die even iets in hotel of pension binnen brengen en beperking van de tijden waarop betaald moet worden, zijn enkele van de maatregelen waar de OVD aan denkt.

Het gemeentebestuur wordt dringend verzocht om samen met de ondernemers tot een nieuw beleid te komen. Komt dat er niet, dan vinden de ondernemers de investeringen in bijvoorbeeld de Centrale As weggegooid geld en vrezen ze dat Dokkum een openluchtmuseum wordt in plaats van een gezellig koopcentrum.

 

Regionaal nieuws

21 °C

8 inbraken

9 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.

.