19,1 °C

Het Stationsgebouw in Buitenpost kreeg de meeste stemmen (62% van de stemmen)

Publiek geeft voetgangersbrug Buitenpost vorm

wo 22 juni 2016 15.51 uur

BUITENPOST -

Ruim 650 stemmen hebben bijgedragen aan de vormgeving van de binnenkant van de nieuwe voetgangersbrug in Buitenpost. Inwoners werden opgeroepen om via de website van Achtkarspelen en Facebook hun stem uit te brengen op een selectie historische foto's, hieruit zijn zes beelden gekozen. Het online stemmen kon tot 6 juni. De bouw van de voetgangersbrug zal direct na de zomervakantie beginnen. Volgens planning wordt de brug eind 2016 opgeleverd.

De voetgangersbrug in Buitenpost wordt een blikvanger die het station verbindt met het nieuwe parkeerterrein. Aan de buiten- en binnenkant van de voetgangersbrug komen afbeeldingen die kenmerkend zijn voor Achtkarspelen. De binnenzijde wordt vormgegeven met beelden uit de rijke historie van de gemeente. De foto's komen uit de nalatenschap van Anne van Lune uit Buitenpost, de tekeningen waar uit gekozen kon worden zijn afkomstig van 'meester' Van der Bij.

Station Buitenpost
Arriva vervoert circa 7.500 reizigers op een gemiddelde werkdag tussen Leeuwarden en Groningen. Het station in Buitenpost is een plek waar de trein altijd stopt, 1.800 reizigers maken dagelijks gebruik van het stationsgebied. Het aantal treinreizigers neemt naar verwachting de komende jaren toe. Om het parkeerprobleem op te lossen en de bereikbaarheid van het station te verbeteren ondergaat het stationsgebied een metamorfose. Er wordt een groot parkeerterrein ten noorden van het spoor gerealiseerd dat door middel van een voetgangersbrug met het zuidelijk stationsgebied wordt verbonden.

 

Regionaal nieuws

19,1 °C

8 inbraken

9 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.

.