Account
Logo
Zoeken
4.2 °C

'Kamikazerit' met speed, morfine en methadon

wo 22 juni 2016, 16.35 uur

LEEUWARDEN - In wat officier van justitie Margreeth Meijer omschreef als 'een kamikazerit' scheurde een inwoner van Surhuizum (42) op 20 januari in een auto door zijn woonplaats. De politie had de Surhuizumer een stopteken gegeven, dat was voor hem aanleiding om gas te geven. 'Ik mocht op dat moment niet rijden, ik had geen rijbewijs', zei de Surhuizumer woensdag tegen rechter jan Schoemakers.

'Dit was bloedgevaarlijk rijgedrag', reageerde de rechter. De Surhuizumer was letterlijk slingerend door het dorp gereden. Hij was over een trottoir gereden, rakelings langs een voetganger, en hij had een verkeersbord geramd. De Surhuizumer was niet bepaald nuchter. In zijn bloed werden sporen van speed, morfine en methadon gevonden. Bij de politie had de man zich redelijk laconiek opgesteld: hij vond dat hij niet agressief had gereden.

Woensdag was dat anders: hij zei dat hij spijt had en 'hartstikke fout' was geweest. 'Ik heb gewoon hele verkeerde keuzes gemaakt', aldus de verdachte. Hij kwam er af met een werkstraf van 60 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand met een proeftijd van drie jaar. De rechter legde ook een rijontzegging van een jaar op. De Surhuizumer liep in twee proeftijden. De voorwaardelijke straffen die daarbij hoorden werden omgezet in 20 en 28 uur gratis werken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.4%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
21.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'