20,4 °C

'Starnakeldronken' man mishandelt kroegbazin

wo 22 juni 2016 21.00 uur

LEEUWARDEN -

Een 24-jarige man uit Ureterp was volgens officier van justitie Margreeth Meijer 'starnakeldronken', toen hij zich op 13 maart in een horecagelegenheid in De Westereen had misdragen. De Ureterper had de uitbaatster mishandeld, hij had de vrouw geschopt en haar een biljartkeu tegen de hals gedrukt. Het glaswerk en de glazen deur van een koelkast sneuvelden. Klanten moesten bijspringen om de eigenaresse te ontzetten.

Toen de politie hem wilde meenemen, verzette de Ureterper zich. Hij schold de agenten uit -'vieze flikkers', 'kankermongolen'- en moest uiteindelijk gepepperd worden voor hij afgevoerd kon worden. De Ureterper zei dat hij die dag tijdens een darttoernooi 'veel teveel drank' had gehad. Hij drinkt anders nooit. 'Ik ben altijd de Bob', aldus de verdachte. Het ging mis toen hij tegen sluitingstijd om een paar pilsjes vroeg.

Die kreeg hij volgens hem eerst niet en later wel. Hoe dan ook: het liep volledig uit de hand. Achteraf kon hij zich niet voorstellen dat hij de eigenaresse had geslagen. 'Ik zou nooit een vrouw aanraken'. Getuigen en ook de uitbaatster zelf hadden anders verklaard. De volgende dag zou de Ureterper zijn excuus hebben aangeboden. 'Het had niet zo gemoeten. Ik baal ervan dat ik hier zit', zei hij.

Rechter Jan Schoemaker achtte bewezen dat hij de uitbaatster had geschopt en ook dat hij de biljartkeu had gebruikt. Van het mishandelen van de barvrouw werd de verdachte vrijgesproken. Schoemaker zag daarvoor te weinig bewijs in het dossier. De man kreeg een werkstraf van 60 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand, met een proeftijd van drie jaar. Hij moet ook de kosten van een nieuwe koelkast -995 euro- voor zijn rekening nemen.

 

Regionaal nieuws

20,4 °C

8 inbraken

9 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.

.