18,3 °C
Foto: Geert Huisman |  De bestuurder is door de politie aangehouden en meegenomen

Eenzijdig ongeval op Wyldpaed West

za 23 juli 2016 00.54 uur

TWIJZELERHEIDE -

Op het Wyldpead West bij Twijzelerheide vond vrijdagavond een eenzijdig verkeersongeval plaats. De 32-jarige bestuurder uit De Westereen reed vanaf Garage Vries richting Twijzelerheide en belandde met de banden in de berm. Het voertuig schoot door een greppel en kwam gedraaid op het wegdek tot stilstand.

Zowel een ambulance als de brandweer zijn ter plaatse gekomen om eerste hulp te verlenen. De bestuurder zat niet bekneld en kon door de politie en ambulancepersoneel uit het voertuig worden gehaald. Hij was op dat moment nog bezig om de motor te starten om weg te kunnen rijden. Hulpverleners kregen geen contact met de bestuurder terwijl hij wel bij kennis was. De 32-jarige man leek geheel in zijn eigen wereld te zijn en mogelijk onder invloed te verkeren van verdovende middelen. Om zijn medische toestand te laten beoordelen, hebben de agenten de bestuurder uit zijn auto gehaald en op de brancard van de ambulance gelegd. Hierbij is hij geboeid op de brancard gelegd voor zijn en de hulpverleners hun veiligheid.

Nadat bleek dat de man niet gewond was geraakt, is hij door de agenten aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs. Bij een nader onderzoek in de auto van de verdachte werd 4 gram weed en 12 gram Hasj aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. Nadat hij was overgebracht naar het cellencomplex is er van de verdachte een bloedproef afgenomen om vast te stellen of hij onder invloed reed van drugs.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws