18,5 °C
Foto: Tino Broekstra

Brandweer redt hond uit sloot

zo 24 juli 2016 11.13 uur

SIEGERSWOUDE - Zondagochtend werd de Ureterper brandweer opgeroepen voor een dier te water aan de Binnewei in Siegerswoude.

Al enkele dagen hadden buurtbewoners een hond horen blaffen maar konden het dier niet localiseren. Zondagochtend hadden ze meer geluk en troffen ze het dier ernstig verzwakt in een sloot aan. het dier kon er met geen mogelijkheid zelf uitkomen.
Voor de Ureterper brandweer was het niet al te moeilijk, ze konden de hond zonder al te veel problemen op het droge zetten.

Gezien de vakantieperiode, werd er in eerste instantie gedacht dat het een hond betrof die uit de auto was gezet. Dit bleek gelukkig niet het geval want niet veel later meldde de eigenaar zich. De man was de hond al enige tijd kwijt en had al een zoekslag door de omgeving gemaakt zonder resultaat.
Even ontstond er discussie over hoe lang de hond weg zou zijn geweest, de omwonenden meenden de hond al enige dagen te hebben gehoord terwijl de eigenaar een veel kortere periode van vermissing aan gaf.

Door de hereniging tussen het ruim 14 jaar oude Labrador en zijn baasje werd de discussie onderbroken. De man heeft de hond meegenomen naar huis. De dierenambulance werd afgebeld en de brandweer keerde terug naar de kazerne.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws