17,8 °C

Vrouw verdacht van stelen buitenboordmotoren

wo 27 juli 2016 11.03 uur

EARNEWâLD - In de nacht van dinsdag op woensdag is op de Dykfinne in Oudega een 21-jarige vrouw uit Drachten aangehouden op verdenking van diefstal. De vrouw zou, samen met twee anderen, een tweetal buitenboordmotoren gestolen hebben in Earnewâld. De politie heeft de andere twee verdachten niet aan kunnen houden.

De diefstal was gemeld bij de politie en agenten gingen polshoogte nemen. De verdachten zouden zijn gevlucht in een auto. Bij Oudega zagen de agenten een auto rijden en besloten deze een stopteken te geven. Tot drie maal toe werd het stopteken van de politie genegeerd. Na een achtervolging crashte de auto op de Dykfinne.

Twee van de drie verdachten gingen er toen vandoor, de derde bleef gewond achter. Zij is aangehouden en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Naar het op de vlucht geslagen duo is een zoektocht gestart, onder andere met een politiehond. Dit heeft niet geleid tot het gewenste resultaat.

In de auto werden twee buitenboordmotoren aangetroffen, vermoedelijk zijn dit de gestolen motoren. Nader onderzoek moet uitwijzen of dit daadwerkelijk zo is.

In de loop van woensdagmiddag maakte de politie bekend dat één van de twee ontsnapte verdachten is aangehouden. De derde verdachte wordt opgeroepen zich te melden om zo te voorkomen dat hij / zij een bezoek krijgt van de politie.

 

Regionaal nieuws

zaterdag 18 september | 3 reacties

Motor uitgebrand op toerit A7