18,5 °C

Joop Atsma informateur Achtkarspelen

wo 27 juli 2016 11.16 uur

BUITENPOST - Het CDA heeft Joop Atsma uit Surhuisterveen bereid gevonden om als informateur voor de coalitie-onderhandelingen in de gemeente Achtkarspelen op te treden.

Afgelopen maandag kreeg het CDA het vertrouwen van de raad om het initiatief te nemen om te komen tot de vorming van een meerderheidscoalitie. Enkele weken geleden leidde een motie van wantrouwen tot een breuk in de coalitie van FNP, GBA en PvdA. Pogingen van de FNP om na het afhaken van de PvdA een nieuwe coalitie te vormen, mislukten.

Met Joop Atsma als informateur brengt het CDA iemand binnen met veel ervaring op het politiek-bestuurlijke speelveld. Atsma was eerder lid van de Tweede Kamer en staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu in het Kabinet Rutte 1. Vorig jaar trad hij na de verkiezingen op als informateur voor het dagelijks bestuur van het Wetterskip Fryslân. Atsma woont in Surhuisterveen en dus bekend met de gemeente Achtkarspelen. Lydeke Zandbergen: "Met Joop Atsma als informateur hebben wij alle vertrouwen in een zorgvuldig proces waarin tegelijkertijd ook doorgepakt kan worden. Het is iemand met veel ervaring in de politiek en hij is tegelijkertijd ook op een natuurlijke wijze verbonden met Achtkarspelen."

 

Regionaal nieuws

zaterdag 18 september | 3 reacties

Motor uitgebrand op toerit A7