17,4 °C

Vader en zoon stelen pallets bij Formido

wo 27 juli 2016 18.30 uur

LEEUWARDEN - Samen met zijn zoon pikte een 37-jarige man uit Leeuwarden op 13 april 40 pallets bij de Formido in Surhuisterveen. De man moest zich woensdag voor de rechter verantwoorden. Hij kreeg een boete van 350 euro. Zijn zoon werd eerder al door de kinderrechter veroordeeld tot een werkstraf van 32 uur. De vader, oorspronkelijk afkomstig uit Roemenië, bleef op de zitting van rechter Klaas Bunk hardnekkig ontkennen.

Hij erkende dat hij op 13 april bij de Formido in Surhuisterveen was geweest. 'Ik was op zoek naar werk', zei de man. Dat hij in een witte bestelbus was gezien kon volgens hem ook kloppen. Maar hij bleef volhouden dat hij geen pallets had gestolen. Hij kon niet ontkennen dat hij pallets had aangeboden bij een bedrijf in Drachten. Die pallets waren volgens hem afkomstig uit Assen en Groningen.

Hij had geen geluk: er waren camerabeelden van de diefstal. Een politieagent en iemand van de bouwmarkt hadden vader en zoon herkend. Op de beelden was te zien dat de zoon de pallets had gepakt, de vader had ze in de bestelbus geladen. De Formido had een schadevergoeding ingediend van 400 euro. In dat opzicht kwam de verdachte met de schrik vrij: de claim werd niet-ontvankelijk verklaard. De rechter vond dat de vordering te onduidelijk was.

 

Regionaal nieuws

zaterdag 18 september | 3 reacties

Motor uitgebrand op toerit A7