17,5 °C

Bijrijder Hongaarse vrachtauto steelt fietsen

wo 27 juli 2016 20.30 uur

LEEUWARDEN - Een 25-jarige Roemeense fietsendief is woensdag bij verstek veroordeeld tot een geldboete van 200 euro. De man zat eind september 2015 als bijrijder op een Hongaarse vrachtwagen. Eerst had hij bij een busstation in Dokkum een mountainbike gestolen. In Feanwâlden had hij een racefiets in de laadbak van de truck gegooid. Een getuige had na de diefstal in Feanwâlden alarm geslagen en was achter de vrachtauto aangereden.

Een politieagent herkende een van de inzittenden van de vrachtwagen: de agent had eerder na een eenzijdig ongeval -de vrachtauto was bij Bornwird van de weg geraakt- assistentie verleend. De mountainbike lag deels gedemonteerd in de cabine. De Roemeen erkende dat hij het kabelslot had doorgeknipt. De racefiets stond bij een supermarkt en zou niet op slot hebben gestaan.

De chauffeur is, voor zover bekend, niet vervolgd. Hij verklaarde dat zijn bijrijder tegen hem had gezegd dat hij de racefiets had gekocht. De rechter bepaalde dat de Roemeen, die niet op de zitting was verschenen, een schadevergoeding van 80 euro aan een van de fietseigenaren moet betalen.

 

Regionaal nieuws

zaterdag 18 september | 3 reacties

Motor uitgebrand op toerit A7