DTL verliest van Sparta

zo 4 september 2016, 11.24 sportnieuws

ZEVENHUIZEN - Zaterdag speelde DTL 1 tegen Sparta 1. Tropische temperaturen en 100% inzet waren aanwezig en DTL ging er vol tegenaan. Sparta opende de wedstrijd met 5 doelpunten en nam hiermee een ruime voorsprong. DTL kreeg een strafworp mee en de teller stond op 5 –1. Het aanvalsvak van DTL kwam moeilijk tot scoren en de toon voor de eerste helft was gezet. DTL, wat aantrad met een geheel nieuwe basisopstelling, werd op alle fronten afgetroefd en keek bij de rust al tegen een 12-5 achterstand aan.

In de rust probeerde coach Anne Druk Lootsma het tij nog te keren maar aan het begin van de tweede helft liet Sparta direct zien dat er vandaag niets te halen viel in Zevenhuizen. De productie werd aanvallend nog verdubbelt maar het was bij lange na niet voldoende om de punten vandaag mee naar Hantum te nemen. Na het laatste fluitsignaal stond er een duidelijke 23-10 eindstand op het bord. Er is nog voldoende werk aan de winkel voor deze jonge selectie.