16,3 °C
Foto: Harry van der Linde

Stichting Kinderfeestje Geven van start

do 15 september 2016 12.33 uur

DRACHTEN - Woensdag was het zover. Na onderzoek en een voorbereiding van ongeveer twee jaar is de stichting 'Kinderfeestje geven' van start gegaan. Burgemeester Tjeerd van Bekkum heeft na een kleine toespraak van Wijndelt de Voogd (voorzitter) en Jarig Straatsma (lid) het eerste pakket overhandigd aan Dirk Meijer van de Voedselbank.

Voor veel kinderen is er geen feest als ze jarig zijn en al helemaal niet een feestje met klasgenootjes. Een echt feest met slingers, taart, limonade en vriendjes en vriendinnetjes. Daar is thuis geen geld voor. Een bijkomend nadeel is dat deze kinderen dan zelf ook niet worden uitgenodigd. Zo kunnen ze ook nog eens in een sociaal isolement terecht komen. Uit onderzoek blijkt dat ruim 100 kinderen in Smallingerland sociaal worden uitgesloten omdat ze opgroeien in armoede en vaak afhankelijk zijn van de Voedselbank.

'Kinderfeestje geven' wil deze kinderen en hun ouders helpen om deze dag wel mogelijk te maken. "We werken nauw samen met de Voedselbank, die precies weet om welke kinderen het gaat. Wij geven de Voedselbank pakketten met daarin alles wat nodig is om een echt feest te geven. Slingers, limonade, uitnodigingen, tafelkleed, bekers en knutselmateriaal. Ruim voor de verjaardag van een kind krijgt het de verjaardagsbox van de Voedselbank en kan het feest voorbereidt worden en thuis gevierd worden."

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

zaterdag 18 september | 3 reacties

Motor uitgebrand op toerit A7