13 °C

Mogelijk juridische strijd om uitbreiding Ee

vr 16 september 2016 07.45 uur

EE - De uitbreiding van de drie bedrijven aan de Tibsterwei in Ee draait mogelijk uit op een juridische strijd. Dat bleek donderdagavond tijdens de raadscommissie Omkriten in de gemeente Dongeradeel. Een van de omwonenden, de heer Jansma, liet tijdens de raadscommissie waarin de uitbreiding aan bod kwam weten mogelijk naar de rechter te stappen wanneer de plannen doorgaan. Raadsleden waren eerder al positief over de plannen en ook na het inspreken van de voor- en een tegenstander van de plannen lijkt Dongeradeel de plannen wel door te wille zetten.

Rond 2012 is de gemeente benaderd door twee bedrijven uit Ee met de vraag om samen op te trekken naar het zoeken een geschikte bedrijvenlocatie. Het betreft Mechanisatiebedrijf Mechan Noord en transportbedrijf Borger. Mechan Noord is nu gevestigd aan de Tibsterwei. Op de huidige locatie zijn voor het bedrijf geen uitbreidingsmogelijkheden. Borger heeft nog geen bedrijfslocatie en de bedrijfsvoering wordt nu nog geregeld vanaf het woonadres. Ook bieden de plannen ruimte voor de uitbreiding van Hoek]Agro transport.

Voorop het perceel wordt een loods voorgesteld met daarvoor een bedrijfswoning. Achter de loods is ruimte voor opslag en een proefveld voor het testen van de landbouwmachines. Het perceel van Borger Transport wordt een loods en een bedrijfswoning. Het terrein hierachter dient voor het stallen van de vrachtwagens. Hoek]Agro krijgt uitbreidingsmogelijkheden in de noordwestelijke hoek van het plangebied. Hier wordt een loods gebouwd die dienst zal gaan doen als koelloods.

 

Regionaal nieuws

dinsdag 21 september

Gewonde bij botsing op Hoofdweg