11,6 °C

Foto geplaatst op homo-datingsite: werkstraf

vr 16 september 2016 13.30 uur

LEEUWARDEN - Om te checken of zijn vriend vreemdging, plaatste een 23-jarige inwoner van Houtigehage de Facebookfoto van een willekeurig iemand op Grindr, een datingsite voor homoseksuele en biseksuele mannen. Het slachtoffer, een inwoner van de gemeente Opsterland, was zich van geen kwaad bewust, tot hij uit verschillende hoeken berichten kreeg van mannen die hem wilden ontmoeten.

Degene die de profielfoto en de gegevens van het slachtoffer had gejat ging steeds verder. Het slachtoffer werd ook via de datingsite Badoo benaderd. Op een gegeven moment had de dader zelfs een foto van een -willekeurig- geslachtsdeel op Grindr geplaatst. De Houtigehaagster moest zich vrijdag voor de rechter verantwoorden voor het misbruiken van de persoonsgegevens van het slachtoffer. De man kwam niet opdagen.

Tegen de politie had hij gezegd dat hij geen kwaad in de zin had. Met het willekeurige profiel op Grindr wilde hij zijn vriendje betrappen. Hij snapte ook dat hij veel te ver was gegaan. Hij had het slachtoffer slapeloze nachten bezorgd. De man heeft zich zeer ongemakkelijk gevoeld door alle ongewenste aandacht. Hij heeft uiteindelijk zijn Facebook account moeten blokkeren.

Rechter Christine Koelman oordeelde dat de Houtigehaagster zich schuldig heeft gemaakt aan identiteitsfraude. 'Je zou zelfs van reputatieschade kunnen spreken. Dit is heel vervelend gedoe', vond de rechter. Zij kende aan het slachtoffer 500 euro smartengeld toe. De Houtigehaagster kreeg een werkstraf van 60 uur en twee weken voorwaardelijke celstraf.

 

Regionaal nieuws

donderdag 21 oktober | 2 reacties

Herfstkermis in Drachten

11,6 °C
13 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.