Account
Logo
Zoeken
11.1 °C
© WâldNet |  Er zijn in totaal zes (pogingen tot) inbraken gedaan. Op de Zijl, Grote- en Kleine Breedstraat zijn zaken gedupeerd

Meerdere inbraken in centrum Dokkum

ma 19 september 2016, 19.40 uur

DOKKUM - In de gehele binnenstad van Dokkum zijn afgelopen weekend meerdere inbraken, dan wel pogingen tot inbraken gedaan. Bijna alle inbraken lijken op dezelfde manier te zijn gedaan. Er is bij alle onderstaande bedrijven, waar het mogelijk was, geprobeerd het slot kapot te draaien met een schroevendraaier, dan wel boormachine. Er zijn in totaal zes (pogingen tot) inbraken gedaan. Op de Zijl, Grote- en Kleine Breedstraat en in de Strobossersteeg zijn zaken gedupeerd.

Bakkerij de Jong & De Koffiepot
Bij Bakkerij de Jong en De Koffiepot aan de Grote Breedstraat werd het slot met een boormachine, dan wel schroevendraaier kapot gedraaid. Ook zijn de daders bij beide bedrijven naar binnengegaan. In de bakkerij hebben ze alles overhoop gehaald, om te zoeken naar dingen van waarde. Bij Lunchroom de Koffiepot, scheef tegenover de bakkerij, is ook ingebroken hier werd geld meegenomen aldus buurtagent Kroes. Eén van de eigenaren kon vertellen dat er drie jongemannen op de bewakingsbeelden te zien waren.

Lily’s
Bij ijssalon Lily's aan de Zijl is in de nacht van zondag op maandag getracht in te breken. De dader(s) hebben geprobeerd het slot kapot te draaien, maar dit mislukte.

Slagerij B. Talsma
Bij slagerij B. Talsma aan de Grote Breedstraat is eveneens getracht in te breken, hier werd een breekijzer of iets wat er op lijkt gebruikt om een deel van het kozijn om te buigen. Na meerdere pogingen lukte het de daders niet om binnen te komen.

De Snipel
Wat er zich bij de cadeauwinkel De Snipel heeft afgespeeld is tot nog toe onduidelijk. De politie is op zoek naar de daders en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Ook mensen die andere tips hebben worden verzocht via bovenstaand nummer contact op te nemen.

Drinqs
Ook bij slijterij Drinqs aan de Strobossersteeg in Dokkum werd een poging gedaan. Hier wilden de inbrekers ook met behulp van een breekijzer naar binnen. Ook deze poging mislukte en de daders konden niet binnen komen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
68.4%
Ja, op aanvraag  
13.8%
Nee  
17.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk