3,3 °C

Werkstraf voor dealer met hennepbonbons

di 20 september 2016 18.30 uur

LEEUWARDEN - Een 36-jarige oud-inwoner van Houtigehage is wegens het dealen van speed en xtc veroordeeld tot een gevangenisstraf van 180 dagen waarvan 128 voorwaardelijk. Het onvoorwaardelijke deel van de celstraf heeft de man al in voorarrest uitgezeten. Hij kreeg verder een werkstraf opgelegd van 140 uur. De komende twee jaar – de duur van de proeftijd- mag hij geen drugs gebruiken.

De man moet zich laten behandelen en hij komt onder toezicht van de reclassering. Toen de politie hem op 9 mei in Drachten aanhield, had hij een ploertendoder en een stiletto bij zich. In zijn woning vond de politie een alarmpistool met patronen, traangas en een boksbeugel. De wapens waren volgens de verdachte 'een afschrikmiddel'. In de woning vond de politie ook chocoladebonbons die waren gevuld met hennep.

De man heeft ook wiet verkocht. Hij was uit geldgebrek drugs gaan dealen. Hij heeft jaren voor Defensie gewerkt, maar kwam op zeker moment op straat te staan. Omdat hij spaargeld had, werd hij op zijn uitkering gekort. Twee weken geleden zei hij dat hij zich in de steek gelaten voelde door Defensie.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie